Juiste producten manen

Waarom moet je goede producten gebruiken voor paarden manen? Iedereen zou graag willen dat zijn paard een mooi uitziend manen vol dik haar heeft. In werkelijkheid gebeurt dit zelden op zichzelf, het kost veel werk om je paard mooie manen te geven. Een van de beste manieren om mooie manen te krijgen, is het gebruik van goede kwaliteitsproducten.

De haren van een paard beschermen

De reden dat je dergelijke producten zou gebruiken, is om het haar van je paard te beschermen terwijl het groeit. Er zijn veel dingen die het haar op de manen kunnen beschadigen. De zon en je paard wrijven zijn de twee meest voorkomende oorzaken hiervan. Door het haar goed te verzorgen, wordt het beschermd en kan het sneller en dikker groeien. Na een paar maanden gebruik zal je merken dat je paard veel dikker haar heeft.

Wat moet je precies doen?

Het gebruik van producten voor de haren van je paard is niet zo ingewikkeld, maar het kost wel wat werk van jouw kant. Het eerste dat je moet doen, is het haar wassen en conditioneren. Van zodra het haar droog is, moet je het borstelen en vervolgens in vlechten doen. Je hoeft de vlechten niet perfect te maken en je wilt niet dat ze te strak zijn. Je hoeft ook slechts ongeveer zeven vlechten te gebruiken, omdat het doel hier is om het haar te controleren en niet om er mooi uitziende vlechten van te maken.

Doe een zak over de vlecht

Van zodra je het haar in vlechten hebt gemaakt, moet je een zak over elke vlecht doen. Wees voorzichtig om de zak goed vast te maken, zodat je het haar niet beschadigd. In sommige winkels bieden ze hiervoor speciale zakken aan. Je moet de instructies volgen die bij deze tassen zijn geleverd. Vergeet niet dat je voor elke vlecht een tas of zak nodig hebt, dus houd daar rekening mee wanneer je ze bestelt, het is waarschijnlijk het beste om er een paar extra te bestellen.

De tassen opnieuw verwijderen

Als je de tassen eenmaal hebt aangetrokken, hoef je niet veel meer te doen. Je zult echter de zakken na verloop van tijd moeten verwijderen en het haar om de paar weken opnieuw wassen en vlechten. Naarmate het haar groeit, beginnen de vlechten los te komen, dus moeten ze opnieuw worden gevlochten. Een ding om op te letten is dat je paard behoorlijk wat haar verliest, zelfs als het in zakken zit, dus wees niet verbaasd als er veel in de tas zit wanneer je het uittrekt.
Als je merkt dat de haren van je paard opnieuw gezond zijn, kan je de speciale zakken achterwege laten. Zorg er wel altijd voor dat je nadien de haren van je paard nog steeds goed verzorgd.