Paardendeken kopen

Als je een paard hebt, dan doe je er goed aan om een kwalitatief goed paardendeken te kopen. De hoofdfunctie van een paardendeken is om het paard warm en droog te houden. Echter bestaan er veel verschillende soorten paardendekens die voor verschillende doeleinden kunnen dienen.

Het juiste paardendeken aankopen

Paardendeken-groen
Paardendeken groen

Het soort deken dat je aankoopt, moet door verschillende factoren worden bepaald, waaronder:
• Staat het paard in een (verwarmde) schuur?
• Heeft je paard een zware vacht of heel weinig vacht?
• Is je paard oud of jong?
• Staat je paard in de wei?
Het type deken dat je voor je paarden nodig hebt, is vooral afhankelijk van het weer.

Als je paard buiten is en er in de wei leeft tijdens een koude winter, heb je een zwaarder en warmer deken nodig. Als je paard in de zomer buiten op de wei staat, heb je waarschijnlijk geen deken, of een lichter paardendeken nodig. Het deken moet passen in het leven van je paard en je budget. Uiteraard is het belangrijk dat het paard zich comfortabel voelt bij het dragen van het deken. Als je een paardendeken voor een jong paard koopt, kan je een goedkoper deken kopen, omdat het jonge paard uit het deken zal groeien. Als je een ouder dier hebt, zal een warmer deken beter zijn.

Een weerbestendig deken

De paardendekens die tegenwoordig op de markt zijn, zijn over het algemeen weerbestendig. Ze zijn bestand tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. De modernere dekens zijn ook warmer dan de oudere, wollen dekens. Het oppervlak naast de huid is gladder en comfortabeler voor het paard. Dergelijke weerbestendige dekens kan je gemakkelijk en veilig online kopen op het internet.

Het paardendeken moet perfect passen

Het paardendeken dat je gebruikt, moet correct passen. Dat is ontzettend belangrijk. Als het deken te groot is, kan deze onveilig zijn. In dat geval kan het paardendeken mogelijks opzij glijden, waardoor het paard kan struikelen over het deken, of over de te laag hangende riemen. De riemen kunnen ook worden afgescheurd als het paard zijn voet erin steekt. Als het deken te klein is, kan deze dan weer wrijven en schuren, hetgeen uiteraard erg onaangenaam is voor het paard.

De grootte van het deken bepalen

Om de grootte van het deken te bepalen, meet je vanaf het midden van de borst rond de zijkant van het paard tot het midden van zijn staart. Het aantal centimeters dat je meet, is de maat van het deken dat je nodig hebt. Als de het aantal centimeters tussen twee maten in zit, wordt de kleinere maat aangeraden. Als je hierover echter niet zeker bent, kan je advies vragen aan de verkoper van de online winkels waar je het deken koopt. Sommige merken hebben bijvoorbeeld ook grote nekopeningen en passen niet bij paarden met vernauwde schouders.

Paardendekens onderhouden

Paardendekens hebben regelmatig onderhoud nodig. Alle paarden moeten hun eigen deken hebben. Ze moeten dan ook regelmatig worden schoongemaakt. Wanneer je het zomerdeken of het winterdeken opbergt, moet je deze eerst wassen voordat je hem opbergt. Zo is deze meteen klaar voor gebruik wanneer je hem weer nodig hebt. Lees altijd goed de onderhoudsinstructies die bij de paardendeken zijn geleverd.

Kwaliteitsvolle paardendekens tegen lastige insecten

Afhankelijk van de locatie waar het paard staat en het warme of koude seizoen, kan een kwaliteitsvol paardendeken een integraal onderdeel zijn van het warm en droog houden van je paard. Ook kunnen dergelijke dekens gebruikt worden tegen lastige insecten.

Soorten dekens online aankopen voor paarden

Er bestaan verschillende soorten paardendekens die je online kan aankopen. Enkele daarvan zijn zomerdekens voor paarden, vliegendekens voor paarden en eczeemdekens voor paarden.

Zomerdeken voor je paard kopen

Online vind je een enorm assortiment zomerpaardendekens. Deze paardendekens omvatten de scheurbestendige ripstop, er bestaan ook met was gecoate dekens, regendekens voor tijdens de zomer, UV-beschermde en waterbestendige dekens. Deze zomerse paardendekens houden je paard comfortabel tijdens de warmere maanden in de zomer en beschermen hem tegen de hitte en ongedierte zoals muggen en vliegen. Met een zomerdeken kan je jouw paard koel houden tijdens de hitte van de zomermaanden. Je beschermt je paard in stijl tegen stof en vliegirritatie, met dekens van kwaliteitsmerken.

Vliegendekens voor je paard kopen

Houd je paard comfortabel gedurende het hele jaar met de gespecialiseerde vliegendekens die online te bestellen zijn. Je kan de nieuwste vliegendekens en vliegmaskers van de beste merken aankopen, inclusief UV-bescherming.

Eczeemdekens voor je paard kopen

Het eczeemdeken is ontworpen om de huid van je paard te beschermen tegen kleine bijtende agressieve vliegen, tegen muggen die steken en tegen eczeem. Dit deken is meestal gemaakt van een zacht polyester dat heel fijn gestikt is om het paard te beschermen, maar het blijft ademend. Eczeemdekens bedekken het hele paard van nek tot staart en zorgen ervoor dat het paard goed beschermd wordt, alsook zorgen ze ervoor dat jeuk voorkomen wordt. Ook beschermt dergelijk eczeemdeken de buik en de zijkanten ervan, dankzij de brede kruissingels met PVC-sluiting. Het is noodzakelijk om dergelijk deken bij het hoofd te leggen, dan past het perfect door de verstelbare bindingen van de buik, tussen de achterpoten, de schouders en de nek. Een eczeemdeken voelt, met de nodige plooien in het deken, als een tweede huid aan en kan het paard dan ook in zijn volledige bewegingsvrijheid laten lopen.