Klitten voorkomen

Klitten voorkomen in de haren van een paard. Veel paarden hebben problemen met het in de war raken van hun haar. Dit is om verschillende redenen een probleem, de eerste is dat het er niet goed uitziet. Veel grotere problemen zijn echter dat het haar niet zo sterk zal zijn als het zou moeten zijn, als ook dat het niet zo goed zal kunnen groeien als het zou moeten. Klitten kunnen ook de thuisbasis vormen voor insecten. Gelukkig zijn er stappen die je kan ondernemen om te voorkomen dat de manen van je paard verstrikt raken.

De haren wassen met shampoo en conditioner

Het eerste wat je wilt doen om ervoor te zorgen dat de manen van je paard niet verstrikt raken, is het regelmatig te wassen. Dit betekent niet elke dag, maar eenmaal per week tot eenmaal per maand is ideaal. Je zult ook een conditioner op het haar moeten gebruiken wanneer je het wast, dit zal echt helpen om de klitten buiten te houden.

Een hoes over de manen

Nadat je het haar hebt gewassen, wil je een beschermhoes op je paard zetten. Dit is gewoon een hoes die je over de manen doet. Het idee is dat het de manen in staat stelt om plat te liggen terwijl het droogt, dit zal niet alleen helpen om klitten te voorkomen, maar ook zal het voorkomen dat het haar overal heen gaat en wild komt te staan. Je kunt goede producten krijgen bij bijna elke paardenwinkel en ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je ervoor moet zorgen dat al het haar in dezelfde richting ligt als je het over de manen van je paard doet. Je moet de hoes vervolgens over de manen van je paard laten, tot de haren droog zijn.

De paardenharen borstelen

Van zodra je de paardenhoes hebt verwijderd, is het volgende wat je moet doen om klitten te voorkomen het haar uitborstelen. Dit moet niet te vaak worden gedaan. Je moet het echt alleen doen nadat je het haar hebt gewassen, of wanneer het duidelijk noodzakelijk is. Zorg ervoor dat je het grondig borstelt en dat je alle klitten eruit haalt.

De manen vlechten

Een laatste optie die je hebt om klitten in de manen van je paard te voorkomen, is om het te vlechten. Dit wordt meestal gedaan om het paard er goed uit te laten zien als het wordt getoond aan andere mensen of op wedstrijden, maar het kan ook een effectieve manier zijn om klitten te voorkomen. Het vlechten van het haar zal een behoorlijke tijd duren als je het nog nooit eerder hebt gedaan, maar als het eenmaal is gedaan, hoef je je geen zorgen meer te maken over klitten gedurende enkele maanden.