Paardenhaar vlechten

Tips om de eerste keer paardenhaar te vlechten. Het haar van je paard vlechten is iets dat je meestal zelf kunt doen. Het is niet zo moeilijk om te leren. Dat gezegd zijnde, zijn er enkele dingen die je wilt weten om het een stuk eenvoudiger te maken voordat je het de eerste keer probeert. Naast deze basistips is het vooral een kwestie van eraan te wennen en het gewoon te doen. Na een paar keer oefenen, zal je merken dat je het haar zonder problemen kan vlechten.

Zorg dat er geen klitten meer zijn

Het eerste wat je moet doen voordat je het haar op je paard kunt vlechten, is ervoor zorgen dat je alle klitten uit het haar haalt. Om dit te doen, moet je het haar goed wassen. Dit moet echter niet worden gedaan op de dag dat je het gaat vlechten omdat het dan te glad kan zijn, maar in plaats daarvan was je het een paar dagen van tevoren. Op de dag dat je het eigenlijke vlechten gaat doen, moet je ervoor zorgen dat je het haar goed borstelt. Neem de tijd om ervoor te zorgen dat je dit goed doet en dat je alle klitten eruit haalt. Dit zal de zaken een stuk eenvoudiger maken.

Maak het je paard comfortabel

De eerste keer dat je het haar van je paard vlecht, is het een nieuwe ervaring voor hem, dus moet je ervoor zorgen dat je het hem zo comfortabel mogelijk maakt. Het echte vlechten is niet zo moeilijk voor je paard, maar hij zal lang moeten stilstaan. Zorg ervoor dat je hem iets geeft om zijn aandacht op te vestigen, zoals een zak haver of hooi. Je wilt er natuurlijk ook voor zorgen dat hij stevig vastzit. Het is ook een goed idee om regelmatig pauzes te nemen en hem toe te staan om rond te lopen, zodat hij kan afwisselen met stilstaan en lopen.

Een kruk gebruiken

Een laatste tip die je echt zal helpen wanneer je het haar van je paard vlecht, is om een kruk te nemen waar je kan opstaan. De meeste mensen doen dit niet, maar het haar vlechten vereist dat je op en over het paard reikt. Dit kan erg ongemakkelijk worden en het zal je behoorlijk vertragen. Als je een stoel hebt om op te staan, kun je boven het paard uitkomen, waardoor het gemakkelijker wordt om het haar te bereiken dat je probeert te vlechten.