Specials kopen op een paardenwebshop

Uiteraard vind je op een paardenwebshop standaard zaken zoals halsters, ruiterkleding, wedstrijdkleding, bitten, menbitten, paardendekens, trensen, stangen, enzovoort. Echter kunnen er ook andere zaken worden aangekocht, zoals producten voor de mensport, paardenboeken, paardengeschenken of cadeaus die betrekking hebben tot paarden en nog veel meer dan dat. Aangezien er op een paardenwebshop vaak paardendekens verkocht worden, worden op dergelijke online winkels ook hondendekens verkocht. Uiteraard zijn ze kleiner dan de echte grote paardendekens, maar de dekens voor honden bevatten ook dezelfde grote kwaliteit en voldoende bescherming voor de hond als diegene die voor een paard gemaakt zijn.

Een fit paard is essentieel voor veilig rijgedrag

Het is een feit dat een fit paard essentieel is voor een veilig rijgedrag. Het paard fit krijgen kan een echte strijd zijn. Het vereist zelfdiscipline van jou en veel hard werk voor zowel jou als je paard.

Hoe zie je dat je paard niet fit genoeg is?

Een paard vertoont geen tekenen van stress tijdens het werk en is in staat om de taken uit te voeren waar je om vraagt. De gezondheidsstatus van het paard wordt niet beïnvloed door een bepaalde afstand af te leggen met een bepaalde snelheid. Na het werk, of na het paardrijden, zou het paard snel weer normaal moeten ademen en er gelukkig en niet verontrust uitzien. Hoe kan je eigenlijk zien dat je paard niet fit genoeg is? Als het na zo’n 15 à 20 minuten rijden al grondig zweet, is het niet fit genoeg en heeft je paard een zorgvuldig aangepast oefenplan nodig.

Welke factoren moeten worden gemonitord en gemeten?

Er zijn drie fysiologische factoren die gemakkelijk kunnen worden gevolgd, namelijk: de hartslag, de ademhalingssnelheid en de lichaamstemperatuur.
De hartslag geeft uiteraard de hartslag weer en wordt gemeten door twee of drie vingers, maar niet de duim! Je moet één hand onder het onderkaakbeen te plaatsen, waar de slagader het bot kruist. Tel vervolgens het aantal hartslagen per minuut. De normale snelheid is ongeveer 30 tot 40 slagen per minuut. Bij fitte paarden kan dit tijdens draffasen oplopen tot 150 à 180 slagen per minuut. Na een rustperiode van 10 tot 15 minuten, moet dit weer dalen tot ongeveer 40 à 50 hartslagen per minuut.
De ademhalingssnelheid wordt gemeten door de ademhalingsintervallen per minuut te tellen. Het heeft wat oefening nodig om de bewegingen en de tijd in één keer te volgen. De normale ademhaling in rust is ongeveer 10 tot 20 ademhalingen per minuut.
De derde factor, de lichaamstemperatuur, wordt meestal rectaal gemeten met een thermometer. De normale temperatuur van een paard is ongeveer 37° Celsius.
Hoe korter de tijd die nodig is om de pols en de ademhalingssnelheid van het paard te laten dalen van de hoge snelheden die worden bereikt bij hard werken tot de snelheden die gelden in rust, hoe fitter dat het paard is.

Een paard op dieet zetten

De gewichtscontrole en een individueel aangepast dieet zijn cruciaal voor een paard dat niet fit is. Gras is het basisvoer voor een paard, maar het zal niet goed zijn om een paard op een enkel grasdieet te zetten. Een te zwaar paard zal moeite hebben om een koets en jou, of zelfs een paar passagiers, te trekken. Dit zal voor het paard veel te zwaar zijn. Dergelijke gezondheidsproblemen kunnen worden verholpen. Je moet een trainingsregime volgen om je paard langzaam en gestaag fit te krijgen.

Hondendeken: een belangrijk accessoire voor jouw hond

Eigenaren van huisdieren besteden een aanzienlijk bedrag aan hun huisdieren om hen te laten zien dat ze van hen houden. Wanneer je accessoires voor je hond koopt, vergeet dan niet de basisbehoeften die je eerst moet kopen. Hondendekens zijn een essentieel onderdeel van de noodzaak van een hond en moeten met hoge prioriteit op een winkellijst staan bij de aankoop van producten voor jouw hond.

Hondendekens ter bescherming van honden

Dekens bieden een warme en veilige omgeving voor jouw hond. Ze beschermen jouw hond tegen verkoudheid en griep. Je hond zal niet rillen en een goede nachtrust hebben met een goed en kwalitatief hondendeken. Ook kan je zelf in bed ontspannen, zonder dat je hond de hele nacht op jouw bed springt op zoek naar warmte en comfort.

Warmte geven via een deken voor je hond

Hoewel je misschien denkt dat je hond geen deken nodig heeft, zijn wilde honden ruw en taai en hebben ze dergelijke accessoires niet nodig om ze te troosten, maar je hond is een hond en is niet gewend aan een barre omgeving. Hij huivert ’s nachts, waardoor dit voor je hond niet gezellig is. Als hondenliefhebber zou je je liefhebbende huisdier niet in zo’n toestand willen zien.
Iedereen die een huisdier heeft en dekens voor hen heeft aangekocht, kan je vertellen hoe schattig jouw huisdier graag in zijn deken wilt knuffelen en jou en je bed met rust laat, aangezien hij nu zelf een warm en zacht deken heeft! Huisdieren zijn zich ook zeer bewust van hun persoonlijke bezittingen en zullen onmiddellijk op zoek gaan naar hun eigen dekens als ze zich ziek, koud of koortsig voelen. Dit is een manier waarop je ook te weten komt dat je hond niet goed is als hij overdag in zijn deken kruipt.

Hondendekens voor verschillende doeleinden

Niet alleen worden hondendekens gekocht om het gezellig en warm te hebben in huis, maar ook om buiten te gaan. Er zijn namelijk hondendekens die je kan kopen dewelke volledig perfect rond het lichaam van je hond kunnen worden bevestigd. Dergelijke dekens voor honden worden wel eens gebruikt tijdens de jacht, op wedstrijden of gewoon als de hond buiten speelt of wandelt. Dergelijk hondendeken kan de hond beschermen tegen vervelende insecten, tegen wonden, tegen verschillende soorten weersomstandigheden en tegen nog andere zaken. Sommige van deze hondendekens kunnen ook veiligheid teweeg brengen, bijvoorbeeld als de hond zich zou gaan schuren of wanneer er reflectoren op het deken zijn bevestigd om goed zichtbaar te zijn wanneer het donker is.

Gemakkelijk wassen

Hondendekens zijn niet zo groot en passen dus in je wasmachine. Er zijn gemakkelijk te wassen dekenmaterialen beschikbaar. Bij deze materialen is het in de wasmachine plaatsen geen enkel probleem. Reinheid is niet alleen voor mensen noodzakelijk. Een schoon huisdier betekent een schoon huis, aangezien jouw hond evenveel deelneemt aan de puinhoop die in je huis wordt gecreëerd als aan de andere mensen die er wonen.
De beschikbare dekens voor honden kunnen erg variëren in prijs. Ook zijn er mensen die ervoor kiezen om een gepersonaliseerd hondendeken te kopen, door de naam van hun hond erop te graveren. De variëteiten die op de markt beschikbaar zijn, zijn geweldig. Met een kwalitatief en comfortabel deken, zal je hond nog meer het gevoel hebben dat hij echt als een belangrijk onderdeel van jouw gezin is opgenomen. Verder weet je dat je van hem houdt en dat je wilt dat hij zeer gelukkig is.